Читај ми!

Нови шеф ММФ-а до 30. јуна

ММФ до 10. јуна прима номинације за новог директора. Доминик Строс-Кан пуштен уз кауцију од милион долара да се од оптужби брани из кућног притвора.

Међународни монетарни фонд саопштио је да ће од 23. маја до 10. јуна примати номинације за новог директора, а да се завршна одлука о томе ко ће на овом положају заменити Доминика Строс-Кана очекује до 30. јуна.

"Са задовољством објављујем да је Извршни одбор ММФ-а усвојио процедуру која омогућује да избор следећег директора буде отворен, заснован на заслугама и транспарентан", наводи се у саопштењу и истиче да је циљ да се директор изабере консензусом, а процес селекције заврши до краја следећег месеца, јавио је АФП.

Положај директора ММФ-а остао је упражњен пошто је Доминик Строс-Кан поднео оставку у среду.

Строс-Кан је ухапшен у суботу, 14. маја, на њујоршком аеродрому због оптужби за покушај силовања собарице њујоршког хотела "Софител".

Бивши извршни директор ММФ-а Доминик Строс-Кан пуштен је уз кауцију од милион долара да се од оптужби брани из кућног притвора.

Строс-Кан је касно синоћ стигао у зграду у Њујорку где ће бити у кућном притвору пошто је изашао из затвора на острву Рајкерс, где је провео четири ноћи, саопштила је полиција.

Зграда се налази у јужном делу Бродвеја у близини места где су се налазиле куле Светског трговинског центра и биће под сталном присмотром, наводи француска агенција.

Према строгим условима кауције Строс-Кан ће бити стављен у 24-сатни кућни притвор, са електронским надгледањем и стално мора да има једног наоружаног чувара кога ће сам плаћати.

Бивши шеф ММФ-а би пред судом требало да се појави 6. јуна, када ће се и званично изјаснити о оптужбама које су против њега подигнуте.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара