Читај ми!

Од луксузног хотела до ћелије

Први човек ММФ-а Доминик Строс-Кан смештен у затвор на острву Рикерс, између Квинса и Бронкса, након што је суд одбио његов захтев за пуштање на слободу уз кауцују. Због сопствене безбедности одвојен од осталих затвореника, међу којима су чланови банди и друге особе осуђене за најтеже злочине.

За само два дана извршни директор Међународног монетарног фонда Доминик Строс-Кан, због оптужби да је сексуално напао собарицу њујоршког хотела, из луксузног апартмана завршио је у једном од најзлогласнијих америчких затвора.

Након што је суд у Њујорку јуче одбацио његов захтев да буде пуштен на слободу уз кауцију, Строс-Кан је пребачен у затворски комплекс на острву Рикерс, у ћелију површине 3,5 са четири метра.

За разлику од апартмана који се плаћа 3.000 долара за ноћ у којем је боравио пре само три дана, у затвору му је обезбеђено само основно - постељина, шоља за кафу, сапун, шампон и паста за зубе.

Званичници су саопштили да је Строс-Кан због сопствене безбедности одвојен од осталих затвореника, међу којима су чланови банди и друге особе осуђене за тешке злочине, јавио је Ројтерс.

Шеф ММФ-а неће морати да у својој ћелији борави све време, али ће, када из ње излази, увек бити у пратњи чувара, а и тада ће бити држан подаље од осталих затвореника.

Би-Би-Си пише да ће за њега вероватно важити исти услови као и за остале затворенике, што у основи значи да се устаје у шест сати, а да се светла гасе у 23 сата.

Између Квинса и Бронкса

У затвору у близини аеродрома "Лагвардија" у Ист Риверу, између општина Квинс и Бронкс, казну издржава око 11.000 затвореника под контролом више хиљада чувара.

Затворски комплекс подељен је на 10 јединица где су затвореници разврстани по полу и старости, а Строс-Кан се налази у најмањој од њих.

"Претрпано је, а храна је ужасна. Једна од опасности је да тамо познати људи постају жртве", рекао је адвокат одбране Џералд Лефкур за Ројтерс, говорећи о овом затвору, као и о притворској јединици њујоршког суда, из које је Строс-Кан пребачен.

Његово следеће појављивање пред судом заказано је за 20. мај.

Оптужница Строс-Кана терети за покушај силовања, сексуално злостављање, противзаконити сексуални чин и задржавање и недопуштено додиривање собарице хотела "Софител", а за овакве оптужбе прети му затворска казна у трајању од пет до 25 година.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара