Убијен министар грађевине Ингушетије

Маскирани нападачи убили министра грађевине руске републике Ингушетије Руслана Амерханова. Наоружани аутоматом и пиштољем, пуцали су на министра и његовог помоћника који је покушавао да их спречи.

Министар грађевине руске републике Ингушетије Руслан Амерханов је убијен, а његов помоћник Магомед Амерханов је рањен, јавила је агенција Итар-Тас, позивајући се на изјаву секретара републичког Савета за безбедност Алексеја Воробјова.

Према његовим речима, министар је убијен у његовом радном кабинету у Магасу.

Из Министарства унутрашњих послова саопштено је да су јутрос двојица наоружаних маскираних нападача упала у министров кабинет наоружани аутоматом и пиштољем и пуцала на министра и његовог помоћника који је покушавао да их спречи.

Потом су побегли из зграде и одвезли се аутомобилом са таблицама републике Северне Осетије, навео је Итар-Тас у извештају из главног града Ингушетије, Назрања.

Руска државна агенција подсећа да је овог лета на Северном Кавказу извршено неколико "звучних убистава", чије су жртве били представници државних органа и активисти за људска права.

У републици Дагестан у Махачкали 5. јуна убијен је министар унутрашњих послова Адилгереј Магомедтагиров, 10. јуна у Назрању је убијена заменица председника Врховног суда Ингушетије Аза Газгирејева а 22. јуна је извршен атентат на председника те републике Јунуса-Бек Јевкурова.

Јевкуров је прекјуче изашао из московске болнице у којој је лечен после задобијених рана у покушају убиства у аутомобилу напуњеним експлозивом.

У Чеченији, у Грозном је 14. јула отета активисткиња центра за заштиту људских права "Меморијал" Наталија Естемирова, чије је беживотно тело пронађено истог дана поред једног пута у Ингушетији, а јуче су у гепеку аутомобила код Грозног пронађени убијени супружници Зарема Садулајева и Алик Џабраилов.

Садулајева је руководила невладином хуманитарном организацијом "Спасимо покољење".

Главни тужилац Русије Јуриј Чајка планира да, у најскорије време, заједно са активистима за људска права, размотри ситуацију с криминалом на југу Русије и ток истраге низа кривичних дела, навео је Итар-Тас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво