Казна због критика чеченских сепаратиста

Због вређања активиста Кавказ-центра, сајта који пропагира идеје чеченских екстремиста, у Финској приведен свештеник и кандидат за посланика Јуха Молари. Финском свештенику прети затворска казна.

Фински свештеник Јуха Молари, кандидат за посланика у финском парламенту од антифашистичког покрета, приведен је на информативни разговор, због увреда које је изнео на рачун активиста сајта Кавказ-центар, који пропагира ставове чеченских побуњеника.

"Молари је приведен, јер је критиковао делатност протерористичког сајта Кавказ-центар", рекао је за агенцију РИА новости фински бранилац Јохан Бекман.

Полиција, према речима Бекмана, сматра да је Молари претио и вређао активисте Кавказ-центра, а поступак је покренут због пријаве политичара Јука Малинена којег је Молари, такође, критиковао, због његове подршке Кавказ-центру.

Бекман је напоменуо да свештенику Моларију прети затворска казна, ако се утврди његова кривица.

Сајт Кавказ-центар је познат по ширењу екстремистичких идеја и често објављује обраћања самопроглашеног емира и вође чеченских терориста Доку Умарова, који је преузео одговорност за неколико терористичких напада извршених на територији Русије за протеклих годину дана.

У последњем нападу, који се догодио у јануару на међународном аеродрому 'Домодедово' у Москви, погинуло је 37 људи, а више од сто је рањено. Умаров је после тог напада у свом обраћању претио Русији 'годином крви и суза'.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи