Стигла Нова година

Острво Киритимати, у пацифичкој државици Кирибати, прво је, у 11 сати, ушло у 2011. годину. Нова године стигла на Нови Зеланд и у Аустралију.

Нова година прво је стигла на Киритимати, познат као Божићно острво. У 11 часова, односно 10 по Гриничу, око 5.000 становника тог острва пацифичке државице Кирибати, дочекали су 2011. годину.

Петнаест минута касније, Нова година је стигла и на новозеландски архипелаг Чатемова острва. Становници Велигтона Нову годину дочекали су тачно у подне.

Мелбурн, Сиднеј и Канбера ће у другу деценију 21. века ушли су у 14 часова. У близини чувене сиднејске опере, први дан Нове године дочекало је милион и по становника тог града уз, већ уобичајни, спектакуларни ватромет.

На крајњи исток Русије Нова година је стигла у три сата по подне, а сат касније дочекали су је и житељи Токија, Сула и Пјонгјанга.

Кинеским зидом 2011. прошетала је у 17 часова, када је стигла и у Пекинг. У исто време дочекали су је и Хонг Конг, Манила и Сингапур.

У 18 часова Нова година је стигла у Џакарту, Бангкок и Пном Пен. Вијетнамска престоница Ханој ове године први пут званично прославља Нову годину уз музичко-сценски програм испред зграде опере у центру града.

Сат времена касније 2011. наступила је у Даки, Алма Ати, Омску и Новосибирску, а у 19.30 и у Њу Делхију, Мумбаију, Калкути и Коломбу.

Око осам сати 2011. Нову годину су дочекали у Узбекистану, Пакистану и деловима Русије.

Москва у Нову 2011. улази сат времена пре Европске уније, пошто ће Букурешт и Атина у њу закорачити у 23 часа по средњоевропском времену.

Нову годину сат после поноћи по средњеевропском времену дочекују Велика Британија и још 23 државе. Велики број људи очекује се на улицама Лондона, код Колосеума у Риму, испред Бранденбуршке капије у Берлину и на Јелисејским пољима у Паризу.

Први јануар на амерички континент стиже у три сата после поноћи по средњеевропском времену. У Њујорку, где Нова година стиже у шест часова, на чувеном Тајмс скверу окупиће се око милион људи.

Нову годину последњи на свету дочекују становници мале острвске државе Америчка Самоа и острва Нијуе у јужном Пацифику, где први дан 2011. почиње сутра у подне по средњеевропском времену.