Јапанци знају са снегом

На јапанском острву Хоншу пало 17 метара снега. Ипак, толике падавине не ометају зимску службу да рашчисти путеве на тај начин да аутомобили и пешаци иду скоро по сувим коловозима, кроз снежне клисуре.

На Јапанским Алпима, планинском пределу на острву Хоншу, уобичајено је да зими падну велике количине снега, а ове године пало је чак 17 метара, пише немачки Билд.

Ипак, путеви и улице су тако рашчићени, да се аутомобили и пешаци крећу без икаквих проблема, мада, уз огромне наслаге снега, изгледају као дечије играчке.

Изнад снега виде се само врхови крошњи највишег дрвећа, а путеви изгледају као стрме клисуре просечене кроз беле високе стене.

Није познато, пише лист, како путари успевају да уклоне и где одложе велике количине снега, да би, једноставно речено, поштено одрадили свој посао.

Разлог за велике снежне падавине на западу Јапана су масе хладног ваздуха из Сибира, које се изнад Хоншуа сударају са топлијим и влажним приморским ваздухом.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво