Северна Ирска без воде

У Северној Ирској, око 40 хиљада људи нема воду, после пуцања водоводних цеви услед велике хладноће и ниског нивоа воде у резервоарима.

Проблеми изазвани екстремним хладноћама нису заобишли ни Северну Ирску. Услед вишенедељних изузетно ниских температура дошло је до великог броја пуцања водоводних цеви што је оставило 40 хиљада људи без воде.

Због пуцања цеви, у неколико резервоара дошло је до пада притиска и ниског нивоа воде што додатно отежава проблем.

У већини места обезбеђене су цистерне, али локалне власти страхују да пијаћа вода становништву неће бити доступна у скорије време.

Лекари упозоравају на опасност од зараза пошто нека места чак девет дана немају воде.

Државна компанија за снабдевање водом издала је саопштење у ком се наводи да улаже велике напоре да обезбеди довољан број цистерни како би свака област, барем и минимално, била снабдевена пијаћом водом, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво