Ураган односи животе на Хаитију

Седморо људи погинуло у налету урагана Томас на Хаитију који је већ разорен у земљотресу. Страхује се да ће олуја, највероватније, погоршати епидемију колере, која је до сада однела 442 живота у тој држави.

Најмање седам људи је погинуло у налету урагана Томас на Хаитију, већ разореном у катастрофалном земљотресу који је ту државу погодио почетком године.

Четири особе су погинуле у југозападној провинцији Гранде Ансе, две у Јужној провинцији и једна у Беле Ансе у Југоисточној провинцији, саопштио је шеф цивилне заштите на Хаитију Алта Жан-Батист.

Поплаве су забележене у неколико градова на обали - Ле Кајесу, Џакмелу и Леогану.

У престоници Порт-о-Пренсу, која се још опоравља од разорног земљотреса 12. јануара, стотине хиљада Хаићана који су тада остали без домова, скупили су се испод кишом натопљених шатора и склоништа од цераде у блатњавим камповима, пренела је агенција Ројтерс.

Уједињене нације су саопштиле да ће олуја, највероватније, погоршати епидемију колере, која је до сада однела 442 живота, док је више од 6.700 заражено.

У два сата ујутро по средњоевропском времену центар олује био је северно од Хаитија, око 220 километара источно од Гвантанама на Куби, саопштио је Амерички центар за урагане.

Ураган Томас, са ветровима брзине од 120 километара на сат, прешао је Атлантик и креће се према острвима Туркс и Кајкос и југоисточним Бахамима.

Ураган је у суботу захватио државу Света Луција у Карипском мору, где је погинуло 14 људи, пренео је АП.

Премијер Стефенсон Кинг изјавио је да ће бити потребно око 500 милиона долара за санирање штете у тој острвској држави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво