АП против крађе својих текстова

Америчка новинска агенција Асошијејтед прес ће убудуће специјалном софтверском ознаком обележавати своје чланке, што ће омогућити праћење пута информације на интернету. То би требало да спречи коришћење информација без плаћања претплате.

Новинска агенција Асошијетед прес одлучила је да се ухвати у коштац са проблемом крађе својих чланка на интернету. Са тим циљем, разрађена је стратегија "паковања" текстова у посебну форму, са специјалном електронском ознаком која омогућава праћење пута информације на интернету.

Електронска ознака омогућиће контролу и спречавање многих веб-сајтова да без плаћања претплате користе информације америчке новинске агенције.

Реализација овог пројекта, под називом "Информативни попис", почеће у октобру и прво ће се одности на текстове, а потом и на видео прилоге и фотографије.

Агенцију су на овај корак приморали подаци о смањењу финансијских уплата, први пут после много година. Очекује се да ће оне ове године износити 700 милиона долара, што је за 48 милиона мање него прошле године.

АП је снизио претплату новинама и електронским медијима који трпе велике финансијске губитке, због смањења број реклама.

Америчка новинска агенција предвиђа да ће се приходи додатно смањити у наредној години. Томе ће допринети и одлука борда директора да за 10 одсто смањи претплату за чланке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи