Пожари у Португалу

Најмање 600 ватрогасаца бори се да угаси 26 великих пожара у Португалу. Власти у тој земљи сумњају да су многи пожари подметнути, а више од 100 детектива истражује те случајеве.

Званичници Португала су саопштили да се најмање 600 ватрогасаца бори да угаси 26 великих пожара, који се, због јаког ветра, шире у три одвојене области у Португалу.

Званичници службе за цивилну заштиту саопштили су да су се пожари разбуктали на неколико активних фронтова и да се ватрогасне службе боре с пламеном на југозападу Синтре у близини северне границе са Шпанијом.

Саопштено је да је пожар у националном парку природе Сера де Естрела, у центраном делу Португала локализован.

Око 250 ватрогасаца, 76 ватрогасних кола и два хеликоптера анагажовано је у самом националном парку, док у непосредној близини још 180 ватрогасаца, уз помоћ шест авиона, гаси друге пожаре.

Португалске власти сумњају да су многи пожари подметнути, а више од 100 детектива истражује те случајеве.

Полиција је у петак ухапсила три пастира због сумње да су намерно изазвали пожар. Тиме је број ухапшених овог лета повећан на 15.

Власти су саопштиле да су највише забринути за пожаре у националним парковима Пенеда-Гереш и Сера да Естрела, где неки пожари букте већ скоро три дана.

Пре два дана је из Пенеда-Гереша евакуисано око 100 људи, пошто су се пожари проширили.

Прошле седмице у акцији су погинула два ватрогасца. Пожари у Португалу уобичајена су појава током лета, због чега је ове године стављено у приправност 10.000 полицајаца и 56 авиона за гашење пожара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво