Смирују се пожари у Русији

У 14 руских региона пожари су потпуно угашени. Федерални атомски центар у Сарову није угрожен. САД шаљу помоћ од четири и по милиона долара.

Министар за ванредне ситуације Русије, Сергеј Шојгу, саопштио је да је ситуација са ватреном стихијом знатно побољшана и да су у 14 региона пожари потпуно угашени.

Последњих дана, додао је, површина захваћена ватром смањена је са 126.000 на 64.000 хектара.

У вези са потенцијалном катастрофом која би могла да се деси ако пожари захвате Федерални атомски центар у Сарову, министар за ванредне ситуације је изјавио да нема разлога за бригу.

"Потенцијално опасни објекти су константно чувани и од пожара и од других непогода. Ови објекти нису угрожени", изјавио је Шојгу.

Сједињене Државе Русији ће послати помоћ од четири и по милиона долара за борбу против разорних пожара - Бела кућа саопштава да је председник Барак Обама колеги Дмитрију Медведеву обећао опрему за сузбијање ватрене стихије.

Опрема обухвата цистерне за воду, пумпе, ручне алате, заштитну одећу и медицинску опрему за прву помоћ.

Хиљаде радника, војника и добровољаца је радило без престанка више од месец дана како би се изборили са пожарима у 22 руска региона, који су до сада однели 50 живота и 3.500 људи претворили у бескућнике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво