Земљотрес у Пацифику

Земљотрес јачине 7,6 степени Рихтерове скале потресао архипелаг Вануату, у јужном Пацифику. Епицентар у мору, на дубини од 60 километара.

Архипелаг Вануату, у јужном Пацифику, погодио је земљотрес јачине 7,6 степени Рихтеровe скалe, саопштили су аустралијски сеизмолози.

Као последица потреса, забележен је талас висине 23 центиметра у Порт Вили, саопштио је амерички центар за цунами у Пацифику и упозорио на могуће веће таласе.

Земљотрес се догодио у мору, на дубини од 60 километара и око 40 километара од острва Етафе, чија је престоница Порт Вила.

Архипелаг Вануату налази се "у ватреном појасу", на споју неколико тектонских плоча, које често стварају потресе.

Земљотрес и у Јапану

У северозападном делу Јапана, регистрован је земљотрес јачине 6,2 степена Рихтерове скале, јавила је новинска агенција Кјодо.

Епицентар је био у Тихом океану у близини обала Јапана. За сада нема података о штети или евентуалним настрадалима. Није издато упозорење на могућност цунамија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи