Расте број жртава поплава у Азији

У катастрофалним поплавама које су погодиле Кину, све више жртава. У Кини најмање 700 мртвих, нестало 1.148 особа. У поплавама у Пакистану, погинуло више од 1.600 људи, а око пола милиона остало без крова над главом.

У северозападној провинцији Гансу, у Кини, број погинулих у катастрофалним поплавама попео се на 700, док је 1.148 људи нестало. Поплаве, одрони и клизишта прете да однесу нове жртве. Још се не зна када ће стати монсунске кише.

Бујице блата и воде односе хиљаде кућа, а у клизиштима нестају читави стамбени блокови. Поједини градови и села поплављени су када се излила река. Евакуација је у току, будући да метеоролози најављују нове падавине.

Најгоре поплаве у Кини у последњој деценији, однеле су више од 1.400 живота.

У 28 провинција и региона, причињена је штета од више десетина милијарди долара, уништено је скоро милион кућа и око девет милиона хектара усева.

И Пакистан проживљава своју драму. Поплавама у тој земљи погођено је скоро 14 милиона људи. У јужном и централном делу Пакистана, погинуло је више од 1.600, а око пола милиона људи остало је без крова над главом.

Поједини званичници Уједињених нација процењују да је најновија криза, по броју угрожених, гора од цунамија који је 2004. године девастирао Азију и овогодишњег катастрофалног земљотреса на Хаитију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи