Монсунске кише односе животе

Спасилачке екипе наставиле потрагу за око 1.300 несталих особа у одронима, изазваним пљусковима, на северозападу Кине. Страдало најмање 127 људи. У индијском делу Кашмира, у региону Ладак, трага се за 500 људи. Монсунске кише не престају ни у Пакистану.

У поплавама и клизиштима насталим после обилних падавина у кинеској провинцији Гансу, на северозападу земље, погинуло је 127 особа, а 1.300 је нестало.

Угрожено подручје посетио је премијер Вен Ђабао, који је затражио од спасилаца да не штеде напоре у потрази за затрпанима у одронима и наредио да се сачини план за хитно деблокирање реке.

Инжењери покушавају да уклоне огромну количину камења и блата, како би исушили језеро које се формирало узводно од реке Бајлонг.

Велике наслаге блата, негде и до један метар, представљају највећи проблем, јер се због тога, по терену не може ходати ни возити. У већем делу покрајине нема струје.

Најављују се нове падавине у том региону, па постоји бојазан да ће природна брана попустити и поплавити област низводно. Више хиљада људи је евакуисано, из предострожности.

Спасиоци у индијском делу Кашмира, у региону Ладак, и даље трагају за 500 људи, од којих су 300 страни туристи нестали у поплавама које су, после јаке кише, захватиле ту област. Број жртава порастао је на 150.

У временским непогодама уништене су куће, пресечене телефонске везе, наслаге блата на аутопутевима високе су и до четири метра, а уништена је целокупна телекомуникациона мрежа.

Монсунске кише не престају ни у Пакистану, а нови одрони отежавају рад спасилаца. Многи путеви су уништени. Настрадало је више од 1.600 људи, а два милиона је остало без крова над главом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи