Миа Фароу "против" Наоми Кемпбел

Глумица Миа Фароу сведочила на суђењу бившем председнику Либерије Чарлсу Тејлору и дала исказ супротан прошлонедељном исказу Наоми Кемпбел. Она је сведочила да је Кемпбелова гостима на забави саопштила да јој је Тејлор послао "огромни дијамант".

Aмеричка глумица Миа Фароу сведочила је на суђењу бившем председнику Либерије Чарлсу Тејлору оптуженом за ратне злочине, а њено сведочење се није у потпуности поклопило са сведочењем британске манекенке Наоми Кемпбел, прошле недеље.

Тужиоци су позвали Миу Фароу, Кемпбелову и Керол Вајт, бившег агента британске манекенке, да сведоче о дијамантима које је Тејлор, који демантује било какву умешаност у трговину дијамантима, наводно поклонио манекенки, после једне забаве, 1997. године.

Глумица је испричала да је Кемпбелова осталим гостима на забави рекла да јој је Тејлор послао "огромни дијамант" и да намерава да га поклони у добротворне сврхе.

"Колико се сећам, Наоми Кемпбел нам се придружила за столом и, чак и пре него што је села, испричала је догађај од претходне ноћи. Рекла је да су је током ноћи пробудили неки људи који су јој куцали на врата. Послао их је Чарлс Тејлор и дали су јој - огроман дијамант", рекла је Фароу.

Кемпбелова је, међутим, рекла да је добила неколико малих комада драгог камења, али да није знала да се ради о дијамантима, нити ко их је послао.

Тејлор се изјаснио да није крив ни за једно од 11 кривичних дела, за које га је оптужио Специјални трибунал за Сијера Леоне, укључујући убијање, силовање, сексуално поробљавање и регрутовање деце војника.

Тужиоци тврде да је наоружао и командовао побуњеницима који су убили и осакатили на хиљаде људи, у грађанском рату вођеном од 1992. до 2002. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара