Наставак преговора о кризи у Хондурасу

Договор о повратку свргнутог председника Хондураса Мануела Зелаје још није постигнут. Посредник у преговорима о решењу кризе, председник Костарике Оскар Ариас, најавио нову рунду разговора.

Преговори у Хондурасу се настављају, с обзиром на то да у суботу није постигнут договор о повратку протераног председника Мануела Зелаје у земљу, најавио је председник Костарике и посредник у преговорима, Оскар Ариас.

Ариас је затражио од Зелаје да одложи сваки план о повратку у Хундурас до 24. јула, истакла је координаторка делегације збаченог председника Рикси Монкада.

Предлог Ариаса, који је изнео током преговора у суботу, да Зелаја и актуелне власти образују владу јединства и да се закажу председнички избори, није усвојен.

Роберто Мичелети, који је постављен за председника после Зелајиног протеривања, одбио је тај предлог.

Изгнани председник Хондураса Мануел Зелаја требало би да се врати у земљу на чело владе јединства, а председнички избори требало би да се одрже на јесен, образложио је Ариас.

Ариас је предложио и општу амнестију за све политичке злочине почињене пре и после државног удара 28. јуна.

Претходне предлоге за решавање политичке кризе одбили су, било Зелаја, било актуелна власт са привременим председником Робертом Мичелетијем на челу.

Председник Костарике предложио је ново решење у настојању да се избегне избијање насиља у Хондурасу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво