Прве жртве монсуна у Пакистану

Олујне монсунске кише, које су ове године погодиле Пакистан две недеље раније него што је то уобичајено, већ су однеле најмање 15 живота. Страхује се да би број жртава могао да буде и већи.

Најмање 15 људи погинуло је у олујним монсунским кишама које су захватиле јужну пакистанску метрополу Карачи и изазвале нестанак струје у већем делу града, саопштиле су спасилачке службе.

Јака киша поплавила је ниже делове града, уништила стотине кућа, прекинула довод струје и потопила трафо станице.

Већина погинулих у невремену изгубила је живот од струјног удара, потврдио је Квамар Первез из фондације Ехди која се бави заштитом грађана у кризним ситуацијама.

Первез је истакао да би број жртава могао да буде и већи, с обзиром на то да спасилачке екипе још не могу да допру до неких делова града.

Локални медији процењују да је у невремену погинуло најмање 20 људи, пренео је Ројтерс.

Монсунске кише стигле су ове године у Пакистан 15 дана раније него што је уобичајено.

Сваке године овакво невреме изазове велику штету, а у налету монсуна 2007. године у Пакистану је погинуло најмање 250 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво