Невреме у Европи - најмање шесторо мртвих

Најмање шест особа је погинуло, а пет се води као нестало, у невремену које је погодило Немачку, Италију, Словачку, Француску, Мађарску и Аустрију. Олујне кише праћене ветром који је достизао 140 километара на сат.

Олујно невреме које је захватило Немачку, Италију, Словачку, Француску, Мађарску и Аустрију однело је најмање шест живота, а пет особа се води као нестало.

Најмање три особе изгубиле су живот, а једна се води као нестала, у невремену које је погодило Немачку.

Олујна киша изазвала је поплаве у месту Нахтерштат, на истоку земље, где се једна породична кућа срушила под бујицом, а у њој су страдале три особе.

У Грацу, другом по величини аустријском граду са 250.000 становника, проглашено је ванредно стање због елементарне непогоде, бројне улице су поплављене, а многа домаћинства су остала без струје.

У Француској се четири особе воде као нестале, након што је њихов брод нестао у олуји која је захватила француску обалу Средоземног мора, а потрага за њима је у току.

Невреме је захватило и Италију, а у одрону земље живот су изгубиле две особе у месту Канћа, у планинском региону на северу земље, у којем је олујни ветар достизао брзину од 100 километара на сат.

У Риму су одложене пливачке трке на отвореном, које се одржавају од 17. јула до 2. августа, због снажног невремена које је захватило Италију, саопштили су организатори Шампионата света у воденим спортовима.

У месту Тренчин, у Словачкој, једна особа је погинула, а 52 су повређене, од којих 16 теже, када се због снажне олује срушио шатор на музичком фестивалу "Похода", који је окупио више од 30.000 људи.

Због невремена, међународни аеродром у Будимпешти, где је ветар достизао брзину од 140 километара на час, био је затворен пола сата.

Олуја је погодила и мађарско језеро Балатон, али су купачи, рибари и сурфери на време упозорени да изађу из воде.

У неколико делова Будимпеште нестала је струја, а ватрогасци су били позвани да реагују на 500 локација широм земље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво