Срушили се амерички авион и хеликоптер

Двојица пилота погинула када се због техничког квара срушио амерички борбени авион Ф-15 "страјк игл" у централном делу Авганистана. У близини Багдада срушио се и један амерички хеликоптер. Двоје чланова посаде погинуло, а двоје повређено.

Амерички борбени авион Ф-15 "страјк игл" срушио се у централном делу Авганистана због техничког квара, саопштили су званичници.

Према наводима америчке војске, двојица пилота су погинула у овој несрећи.

Како је наведено, авион се срушио јутрос у 3.15 часова по локалном времену. Међутим тачна локација пада није наведена.

Војни извори у Кабулу су међутим навели да је авион пао у близини града Навур у централном делу Авганистана.

Како преносе аганције, позивајући се на изјаву портпарола америчке војске Грега Џулијана, нема доказа о евентуалном нападу на овај авион.

Џулијан је навео да су прве процене да се авион срушио услед техничког квара, а локални званичници су овај део Авганистана описали као миран.

Ниједан амерички борбени авион, већ годинама није оборен у Авганистану.

Хеликоптер америчког Стејт департмента срушио се у близини Багдада. Погинула су два члана посаде, док су две особе повређене, саопштила је америчка амбасада.

Летилица се срушио у петак на подручје комплекса "Батлер Рејнџ", намењеног обуци америчке војске, источно од Багдада, наводи се у саопштењу амбасаде.

"Истрагу о удесу хеликоптера води служба за дипломатску безбедност Стејт департмента", саопштио је портпарол Арманд Кучинело.

Падови летилица су чести у Ираку, где америчка војска свакодневно користи на десетине хеликоптера, као оружану подршку или за транспорт својих војника између база, навела је британска новинска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво