Легализацијом дроге против нарко картела

Мексички председник Филипе Калдерон размишља о покретању расправе о легализацији марихуане, пошто је влада објавила да је, од 2006. године, више од 28.000 људи убијено у насиљу повезаном са трговином дрогом.

Након што је влада Мексика објавила податке  да је, од 2006. године, више од 28.000 људи убијено у насиљу повезаним са трговином дрогом, председник те земље Филипе Калдерон изјавио је да размишља о покретању расправе о легализацији марихуане.

"То је битна расправа, у којој по мом мишљењу, пре свега морате одобрити демократски плурализам мишљења", рекао је Калдерон и додао да се морају пажљиво анализирати и ставови "за" и "против", као и главни аргументи с обе стране, пренела је агенција АП.

Калдерон се дуго одупирао идеји легализације марухуане коју су заговарали неки бивши латиноамерички председници у циљу ускраћивања великог дела прихода нарко картела, подсетила је америчка агенција.

Директор безбедносне мексичке агенције Гиљермо Валдес Валдес је на састанку са Калдероном саопштио да је у Мексику од 2006. године, када је покренута борба против нарко картела, заплењено 84.000 комада различитог наоружања и 411 милиона долара и 330 милиона пезоса (26 милиона долара) у кешу.

На састанку, на којем је било речи о начинима да се побољша стратегија борбе против дрога, представници бизнис сектора и организација цивилног друштва позвали су Владу да отвори расправу о легализацији марихуане.

Истовремено водећи мексички дневник "Миленио" објавио је да је јул у Мексику био најсмртоноснији месец откако је на власти Калдерон, пошто су убијене 1.234 особе у насиљу повезаном са дрогом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи