Велико хапшење у Италији

Четрдесет девет припадника сицилијанске мафије ухапшено због наплаћивања "рекета". До успеха акције довела сарадња уцењиваних сицилијанских бизнисмена са полицијом. Према званичним подацима, 80 одсто предузетника у Палерму плаћа "рекет".

Италијански полиција ухапсила је 49 припадника сицилијанске мафије због наплаћивања "рекета" од фирми.

Према оценама италијанских власти, ово представља прекретницу у дуготрајној борби против организованог криминала на југу земље.

Сви оптужени припадају фамилији "Ло Пиколо" и бавили су се изнуђивањем новца од бизнисмена и власника радњи на Сицилији.

Уколико би одбили да плате "рекет", уцењени власници били су жртве мучења и излагали су опасности да њихова имовина буде запаљена и уништена, а они чак убијени, преноси Би-Би-Си.

Званични подаци показују да и до 80 одсто предузетника у Палерму плаћа "рекет" како би им било омогућено да слободно обављају свој посао.

Ово је први пут да је сарадња уцењиваних сицилијанских бизнисмена са полицијом довела до успешног хватања припадника мафије и исплате надокнаде оштећеним предузетницима.

И поред овог успеха, борба против мафије, 17 година после убиства двојице судија, истакнутих бораца против организованог криминала, далеко је од краја, наводи Би-Би-Си.

Италијанске власти, наводно, истражују нове доказе о умешаности појединих припадника безбедносних служби, њиховој повезаности са мафијом и сумњи да су одавали податке о судијама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара