Мета Ахмадинежад?

Бомбашки напад на конвој возила у којем се налазио председник Ирана Махмуд Ахмадинежад. Ирански лидер неповређен, ухапшена једна особа. Кабинет председника демантује да је дошло до напада.

Ирански председник Махмуд Ахмадинежад био је мета бомбашког напада, током посете граду Хамадану, на западу те државе. За сада неидентификовани нападач бацио је импровизовану бомбу на колону возила у којој је био и аутомобил Ахмединежада.

У експлозији је повређено неколико особа, а телевизијска мрежа Ал Арабија јавља да је бомба детонирала испред комбија у којем су се налазили новинари, односно стотинак метара од Ахмадинежадовог аутомобила.

Канцеларија за медије иранског председника демантовала је, међутим, ту вест, наводећи да је у близини аутомобила Ахмадинежада данас бачена "само петарда". Новинари који су путовали са иранским председником, такође су навели да ништа нису ни видели, ни чули.

"Мора да је у питању нешто потпуно неупадљиво, када нико ништа није приметио", навео је новинар телевизије Ал Џазира.

Догађај није довео до измене у плану боравка у Хамадану. Ахмадинежад се појавио на стадиону и, у говору који је преносила иранска телевизија, поново је напао Израел. Није поменуо наводни напад, нити је изгледао узнемирен.

Локални медији, који су на интернет страницама објавили детаље напада, попут тога да је председнички аутомобил био стотину метара удаљен од места експлозије и да је било много дима, касније су или уклонили текстове или се повиновали службеној верзији коју је објавила и иранска телевизија.

Напад на иранског председника уследио је само неколико дана пошто је Ахмадинежад оптужио "ционисте да покушавају да га убију". Ирански лидер је, на једној конференцији у Техерану рекао да је Израел унајмио плаћенике да изврше атентат.

Аналитичари указују на то да Ахмадинежадово обезбеђење, с обзиром на то да има много непријатеља и у земљи и у иностранству, не делује довољно чврсто. Путања председничке колоне редовно буде унапред објављена и хиљадама људи допушта се да му приђу близу.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се