На југозападу Пакистана 36 погинулих

Најмање 36 људи погинуло је у сукобима између пакистанских снага безбедности и екстремиста на југозападу Пакистана, саопштила је војска.

Наведено је да је 28 екстремиста и шест војника погинуло јуче у области Дера Бугти, у пакистанској провинцији Балуџистан, након што су екстремисти бомбом разнели једну бензинску станицу.

Два цивила погинула су данас у два одвојена напада у области Дера Бугти, када су екстремисти дигли у ваздух два возила пакистанске војске, пренела је агенција Ројтерс.

"Наставља се операција против екстремиста умешаних у напад на бензинску пумпу у области Уч", изјавио је један војни службеник, додајући да је пакистанска војска уништила два побуњеничка кампа.

У данашњем нападу у Дера Бугти рањено је пет цивила и шесет војника.

Националисти у Балуџистану се већ деценијама боре за већу политичку аутономију и већу контролу над природним богатствима у региону, нарочито над нафтом и гасом.

Они оптужују власти Панџаба, најнасељеније пакистанске покрајине, да експлоатишу њихова природна богатства.

Због тога екстремисти нападају владине институције, припаднике безбедоносних снага, бензинске пумпе, железничке пруге и електричне стубове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи