Пронађена тела отетих странаца у Јемену

Девет странаца који су у Јемену нестали прошле недеље, пронађену су мртви. Три тела обезглављена. Племенски вођа за отмицу и убиство оптужио Ал Каиду.

Странци, међу којима немачки лекар, његова супруга и троје деце, Британац и његова супруга из Јужне Кореја, као и још двоје немачких држављана, пронађени су мртви у Јемену. 

Странци су нестали прошле недеље, када су били на излету у јужном региону Сада.

Пастири из Сада пронашли су остатке три жене у планинским областима близу града ел-Нашур, који је познат као уточиште екстремиста Ал Каиде.

Званичници су објавили да су јутрос пронашли још шест тела.

Јемен, најсиромашнија држава Блиског истока, суочен је са побуном племена, шиитским побуњеницима, а и огранак Ал Каиде делује у удаљеним деловима земље и често напада странце.

Побуњена племена отимају странце како би извршила притисак на владу, али их често брзо ослобађају.

Локални племенски вођа оптужио је Ал Каиду за отмицу и убиство девет странаца.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи