Убијено 15 талибана

Најмање 15 талибана је погинуло, а око 60-оро их је заробљено током војне операције пакистанских снага изведене на северозападу земље уз помоћ хеликоптера.

Након што су прошле седмице талибани убили 17, а отели 49  пакистанских војника, пакистанске снаге покренуле су операцију код града Хангу.

"Операција је још увек у току. Успешно смо очистили долину и сада се наше трупе боре са побуњеницима у планинама", изјавио је портпарол војске генерал Атар Абас и додао да је и пет пакистанских војника рањено у борбама.

Како је Атар навео, циљ операције је да се побуњеници потисну из области Хангу, око 40 километара од града Кохата, али тако да им се не дозволи прелазак у суседни регион Орказаи, за који се верује да је најчвршће упориште талибана

 Локално становништво потврдило је да се у борбама користи и тешка артиљерија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи