У пуцњави у Акапулку 17 жртава

У окршају нарко банде и мексичке војске, у познатом мексичком летовалишту Акапулко, убијено 17 особа, од којих 15 припадника нарко банде и два војника.

У пуцњави између нарко банде и мексичке војске убијено је 17 особа у мексичком летовалишту Акапулко, саопштила је мексичка војска.

У окршају је убијено 15 припадника нарко банде и два војника, пренела је агенција Ројтерс.

Пошто је војска примила дојаву о наоружаним особама у једној кући у хотелској зони Акапулка, опколила је зграду одакле су наоружани нападачи "отворили ватру" на војску и бацали ручне гранате на војнике.

Окршај банде и војске почео је касно јуче и трајао је до иза поноћи, саопштила је војска.

Ривалске нарко банде су се бориле око територије у Акапулку на Пацифичкој обали пре неколико година, али последњих година то летовалиште је било релативно ослобођено од насиља нарко банди.

Ројтерс подсећа да је мексички председник Фелипе Калдерон навео да је окосница његовог председниковања сузбијање нарко банди у чијим сукобима је убијено око 2.300 људи од почетка ове године.

Због тога је 45.000 припадника војске и федералне полиције распоређено широм Мексика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара