Расте број жртава пожара

У пожару који је у петак избио у обданишту у граду Ермосиљо на северозападу Мексика погинуло је 38 особа, док је већина од 23 повређена детета у животној опасности.

Број жртава у пожару, који је у петак избио у обданишту у граду Ермосиљо на северозападу Мексика достигао је 38, док се већина од 23 повређена детета и даље налази у животној опасности, саопштиле су мексичке власти.

Мексички министар здравља Рајмундо Лопес саопштио је да је од претходног саопштења власти преминуло још троје деце, а да је у критичном стању још петнаесторо, преноси Ројтерс.

Када је пожар избио, у обданишту се налазило најмање 140 деце, од којих је неколико десетина с тешким опекотинама пребачено у специјализоване болнице преко границе у америчку државу Аризону.

Суседи и васпитачи су трчали кроз густ дим како би извукли децу из "АБЦ центра", а ватрогасци су пробијали зидове како би допрли до малишана.

Хоспитализовано је и шесторо одраслих, највероватније запослених у обданишту, који су лакше повређени.

Мексички председник Фелипе Калдерон је наложио да се покрене истага повогом тог трагичног догађаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи