Трагедија "Ер Франсовог" авиона

Све мање наде за 228 путника и чланова посаде "Ер Франсовог" авиона, који је нестао са радара изнад Атлантика. Бразилско ваздухопловство у потрази за остацима "ербаса" који се срушио на око 300 километара од обала Бразила. "Ер Франс": Претпоставља се да је авион пао пошто је претходно био захваћен олујом.

Власти аеродрома "Шарл де Гол" и компанија "Ер Франс" потврдиле су да је авион те компаније са 228 путника, који је летео из Рио де Жанеира за Париз, нестао са радара док је прелетао Атлантски океан.

Представници "Ер Франса" навели су да је у авиону  било 216 путника и 12 чланова посаде, а стручњаци за авиосаобраћај упозоравају да је "сада већ сасвим јасно да авион више није у ваздуху", као и да се поставља питање каква се катастрофа догодила током лета, па пилоти нису имали времена да упуте позив за помоћ.

"Ер Франс" је већ упутио званичне изјаве саучешћа њиховим породицама.

Према најновијим информацијама "Ер Франса" авион је вероватно изгубио везу са контролом лета након што га је погодио гром док је пролазио кроз зону у којој је владало снажно невреме.

Летелица "ербас 330" саобраћала је на лету АФ 447 од најпознатијег туристичког центра у Бразилу ка главном граду Француске.

Авион је око 8 сати по средњоевропском времену нестао са радара на око 300 километара североисточно од бразилског града Натал, у близини архипелага Фернандо де Норона, потврдио је портпарол бразилског ваздухопловства Хенри Вилсон.

За сада је тешко локализовати место на коме је нестао авион, а за њим трага један француски авион који је полетео из Дакара као и комплетна бразилска авијација. Француско министарство одбране затражило је помоћ Пентагона како би се остаци авиона што пре пронашли.

"Авион је требало да стигне у Париз у 11.10 сати", рекла је портпаролка аеродрома у Француској.

На француском аеродрому влада велика забринутост и отворен је кризни центар за породице путника које су почеле да пристижу.

Путници "ербаса"

У авиону компаније "Ер Франс" према прелиминарним подацима којима располаже амбасада Србије у Паризу, нема држављана Србије, саопштио МУП.

У авиону "Ер Франс" на лету између Рио де Женеира и Париз налазило се 228 путника 33 националности, међу којима 61 Француз, 58 Бразилаца и 26 Немаца, саопштило је француско министарство саобраћаја.

Агенција Хина је пренела да је у хрватском Министарству спољних послова и европских интеграција речено да је у авиону "Ер Франса" највероватније био и један хрватски држављанин.

Словеначко Министарство спољних послова саопштило је да према званичним подацима у авиону није било држављана Словеније.

Менаџер "Ер Франса" је рекао да је међу путницима било држављана, Анголе, Аргентине, Белгије, Кине, Филипина, Немачке, Ирске, Италије, Марока, Норвеше, САД, Словачке, Шпаније и Велике Британије.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво