Хамас упозорава Абаса

Представници палестинских оргнизација у изгнанству одбијају сваки међународни споразум који би палестинска председник Махмуд Абас, вођа умереног Фатаха, могао да склопи у име палестинског народа.

Палестинске организације, са седиштем у Дамаску, упозориле су палестинског председника Махмуда Абаса да се не одриче "права палестинског народа" у замену за "илузије САД".

Политички лидери Хамаса, Исламског џихада и других организација, који живе у изгнанству састали су се у сиријском главном граду, након чега су, у заједничком саопштењу, нагласили да одбијају сваки међународни споразум који би Абас, вођа умеренијег Фатаха, могао да склопи "у име нашег народа који би нарушио њихова права под фирмом мира".

Абас је у међувремену разговарао у Каиру са египатским председником Хоснијем Мубараком о свом недавном састанку са америчким лидером Бараком Обамом у Белој кући.

Палестински председник је, после састанка, изјавио да у потпуности подржава усредсређеност америчке администрације на оснивање независне палестинске државе и заустављање ширења јеврејских насеља на окупираној Западној обали.

Палестинске организације су, са скупа у Дамаску, упозориле да су противне "илузијаме САД о новом договору под слоганом дводржавног решења", имајући у виду "екстремни расизам" владе израелског премијера Бењамина Натанијахуа и "ескалације израелске позиције", преносе изрелски медији.

Палестинци у изгнанству позвају на укидање двогодишње блокаде појаса Газе и "јудаизаације" не само Западне обале, већ и источног Јерусалима, који Палестинци намеравају да прогласе главним градом своје будуће државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво