Нови председник Монголије

Опозициона Демократска партија у Монголији слави победу свог кандидата на председничким изборима Цакијагина Елбегдорана. Актуелни председник Намбарин Енкбајар потврдио је победу супарника и најавио поштовање изборних резултата.

Кандидат опозиционе Демократске странке Цакијагин Елбегдор однео је победу на председничким изборима, потврдили су изборни штабови два главна кандидата Елбегдора и досадашњег председника Намбарина Енкбајара.

Енкбајар је присталица бивших комуниста и члан владајуће Револуционарне странке.

"Резултати показују да је већина гласова отишла кандидату Демократске странке. Ја ћу те резултате поштовати", рекао је Енкбајар захваливши се хиљадама људи који су га подржали.

Иако Централна изборна комисија још није саопштила званичне резултате избора одржаних у недељу, Елбегдор и његове присталице на централном тргу главног града окупљени око великог кипа Џингис Кана, некадашњег владара царства које се на запад пружало чак до Мађарске.

Према ранијим проценама аналитичара, око 2,7 милиона грађана који имају право гласа није показало заинтересованост за изборну кампању двојице главних кандидата који имају сличне програме и чије су странке коалициони партнери у парламенту.

На последњим изборима у Монголији одржаним у јуну 2008. године опозиција је оптужила власт за изборну крађу.

Уследили су протести, а током вишедневних демонстрација погинуло је пет особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи