Италија, ухапшен човек који је позајмио идентитет последњем вођи Коза ностре

Италијанска полиција ухапсила је на Сицилији Андреу Бонафедеа, човека који је позајмио свој идентитет једном од најтраженијих италијанских шефова мафије, Матеу Месини Денару, који се 30 година скривао од закона све до прошлонедељног хапшења у Палерму.

Захваљујући Бонафедеу, Месина Денаро је "могао да се слободно креће Италијом, да избегава закон и да користи услуге италијанског државног здравства без откривања свог правог идентитета", наводи се у оптужници, преноси АП.

Италијански тужиоци сматрају да је Бонафеде, наводно члан Коза ностре, добио 20.000 евра од Месине Денара да купи кућу на западу Сицилије која је служила као једно од уточишта за шефа мафије.

Месина Денаро је ухапшен 16. јануара на клиници у Палерму док је примао хемотерапију, а том приликом је користио Бонафедеову личну карту на којој је била замењена фотографија.

Полиција је након хапшења претражила и три куће у којима се шеф мафије скривао последњих месеци и пронашла рачуне из луксузних ресторана, накит и филмске плакате, између осталог, и из филмова "Кум" и "Џокер."

Месина Денаро је у одстуству осуђен на вишеструку доживотну робију, а сматра се да је био један од организатора серије бомбашких напада 1992. године у Италији.

У једном од њих страдао је и чувени италијански судија Ђовани Фалконе.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво