Читај ми!

Штрајк у Њујорк тајмсу, први у 40 година

Двадесетчетворочасовни штрајк у Њујорк тајмсу у ком се очекује учешће више од 1.100 запослених, почео је у четвртак у поноћ, након што менаџмент и синдикат који представљају запослене нису успели да постигну договор о новом уговору након више од годину и по дана преговора.

Мередит Коп Левин, председница и извршна директора Њујорк тајмса саопштила је да је разочаравајуће што предузимају тако драстичне мере, имајући у виду јасну посвећеност коју су показали око преговора о уговорима који новинарима Тајмса обезбеђује значајна повећања плата, водеће бенефиције на тржишту и флексибилне услове рада.

Синдикат Њуз гилд који из Њујорка, који представља новинаре и друге запослене у Тајмсу, рекао је у саопштењу да се штрајкује "због неуспеха компаније да се преговара у доброј намери, постигне поштен уговор са радницима и испуне њихови захтеви".

Извршни директор листа, који је затражио да говори анонимно, признао је за Си-Ен-Ен да би обустава рада сигурно створила потешкоће.

Али, навео је да се менаџмент за сада припремио и могао би да се ослони на друге ресурсе, као што је међународно особље које углавном није део синдиката, да попуни празнине.

Неки од запослених позвали су читаоце да не конзумирају садржај током штрајка.

"Тражимо од читалаца да се сутра не ангажују ни на једној платформи и да буду уз нас на линији дигиталних протеста", написала је на Твитеру Аманда Хес.

Последњих недеља, Си-Ен-Ен је отпустио стотине запослених, новински ланац Ганет је отпустио 200, Ен-Пи-Ар је навео да ће морати да уштеди 10 милиона долара, а друге новинске организације су истражју потребу за смањењем буџета и замрзавањем запошљавања.

Тајмс је тврдио да је понудио "значајна повећања", али је синдикат узвратио да је управа новина "често погрешно представљала сопствене предлоге", преноси Си-Ен-Ен.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво