Читај ми!

Ђорђа Мелони изабрана за прву премијерку Италије

Након јутрошњег састанка централне деснице која је једногласно предложила Ђорђу Мелони за мандатара, након чега се кратко састала са председником Серђом Матарелом, завршен је и други састанак на коме је потврђено да ће Италија први пут добити премијерку.

Председница Италијанске браће, која је изабрана већином гласовима на изборима 25. септембра, и званично је постала премијерка Италије и објавила и листу нових министара. О томе ко ће бити потпредседници одлучиваће се наредних дана.

Званична церемонија ће бити одржана у суботу у 10.00.

Ројтерс наводи да је Мелонијева је именовала Ђанкарла Ђорђетија из Лиге за министра економије и казала да ће Министарство спољних послова припасти Антонију Тајанију из странке Форца Италија.

Министарство унутрашњих послова припашће Матеу Пјантедозију, државном службенику који не припада ниједној политичкој партији, а Министарство одбране Гвиду Крозету, једном од оснивача Браће Италије.

Укупно, девет министарстава је подељено политичарима из Браће, по пет Лиги и Форца Италији, док је технократама додељено пет места у кабинету.

Пољски премијер Моравјецки је изразио задовољство због те одлуке рекавши да је почаствован што ће сарађивати с новом премијерком.

Очекује се и да ће се премијерка срести са француским председником Макроном, који ће стићи у Рим у недељу.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара