Читај ми!

Мелони у првом обраћању после изборног дана: Цена енергије приоритет, бранићу национални интерес

Лидерка Браће Италије Ђорђа Мелони, за коју се очекује да ће бити наредна премијерка Италије, изјавила је да ће следећа влада усмерити своје напоре на покушај да укроти растуће цене енергије.

Ђорђа Мелони се обратила јавности на пољопривредном сајму у Милану, први пут после изборног дана, када је већину гласова освојила коалиција десних партија, међу којима су највећа Браћа Италије.

Поручила је да ће следећа влада усмерити своје напоре на покушај да укроти растуће цене енергије.

"И даље мислим да је ово примарна одговорност нове владе, и очигледно смо посвећени решавању тог проблема", истакла је Мелонијева.

Лидерка деснице, за коју се очекује да ће бити нова премијерка Италије, за растућу цену енергије окривила је спекулације.

Поручила је да ће бранити италијански национални интерес, али је напоменула да то неће значити негативан однос према међународним партнерима, наводећи да је у "редовном контакту" са одлазећим председником Владе Мариом Драгијем.

Раније данас, Мелонијева се састала коалиционим партнером и лидером странке Форца Италија Силвијом Берлусконијем, са којим је разговарала, између осталог, о хитним темама, као што је цена енергије, навела су две странке у заједничком саопштењу.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво