Читај ми!

Kуба тражи хитну помоћ од САД због нестанка струје

Kубанске власти упутиле су неуобичајен захтев за хитну помоћ администрацији председника САД Џозефа Бајдена, након што је ураган Ијан прекинуо електроенергетску мрежу на целом острву, а 11 милиона људи остало без струје.

Разорна олуја, која је наставила да се креће дуж југоисточне обале САД, погодила је Kубу у уторак и изазвала колапс електроенергетске мреже, нестанак струје на целом острву, а оштећене су куће и уништени пољопривредни усеви, пренео је Волстрит џурнал.

Поједини Kубанци су изашли јуче на улице како би изразили протест због нестанка струје, који појачава додатно забринутост становништва због несташице хране, горива и лекова, преноси Ројтерс.

Вашингтон процењује да би кубанске власти ставиле приоритет на болнице, пумпе за воду, канализацију и другу виталну инфраструктуру ако би Бајденова администрација позитивно одговорила на неуобичајен захтев за помоћ из Хаване, објавио је лист Волстрит џорнал, позивајући се на преглед комуникације електронском поштом.

Стејт департмент није још одговорио на захтев да потврди овај извештај америчког листа, као ни амбасада Kубе у Вашингтону, преноси Ројтерс.

Бајден је обећао да ће поново покренути комуникацију са Kубом након вишегодишњих сукоба између Хаване и Вашингтона.

Kубанска влада је за протесте окривила мешање Вашингтона, подсећа Ројтерс.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво