Читај ми!

Британци одају почаст краљици Елизабети, формирана километарска колона

Британија, али и Kомонвелт, настављају да се опраштају од преминуле краљице Елизабете Друге. После процесије од Бакингемске палате до зграда парламента и службе кантерберијског надбискупа, ковчег са њеним телом изложен је у Вестминстерском холу.

Почасни плотуни и Биг Бен оглашавали су се сваког минута током последњег путовања краљице Елизабете Друге из Бакингемске палате.

Њен ковчег, увијен у заставу са краљевским грбом, носио је империјалну државну круну. За њим кућа Виндзора, уједињена у жалости. Kраљичино тело изложено је у Вестминстерском холу, саграђеном у време Вилијама Освајача – симболу уставне монархије. Опроштај народа од суверена трајаће до њене сахране у понедељак.

Грађана, који чекају да одају последњу пошту преминулом суверену, стрпљиво чекају у километарској колони од зграде парламента дуж јужне обале Темзе.

Прва је, пре два дана, у ред стала унука некадашњег председавајућег парламента Сри Ланке, кога је краљ Џорџ Шести прогласио витезом.

"Било сунце или киша, није важно. Желим да останем и одам пошту", рекла је Лондонка пореклом из Сри Ланке, Ванеса Нантукумаран.

Грађане, који већ данима чекају, бодрио је и поглавар Англиканске цркве и кантерберијски надбискуп Џастин Велби поред чијег седишта, палате Ламбет, ред пролази.

Истиче да преминулу краљицу и њеног наследника краља Чарлса Трећег везује увереност да, како је рекао, "бити лидер значи бити одани слуга".

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара