Читај ми!

Свргнута премијеркa Мјанмара осуђена на три године затвора и принудни рад

Бивша премијерка Мјанмара Аунг Сан Су Ћи проглашена је кривом за изборну превару и осуђена на три године затвора уз принудни рад, наводи извор упознат са судским поступком.

Суд је утврдио да је Аунг Сан Су Ћи починила превару на општим изборима у новембру 2020, на којима је њена Национална лига за демократију (НЛД) победила, са огромном већином, странку коју је формирала војска.

Други оптужени Вин Минт, смењени председник Мјанмара, добио је исту казну, рекао је извор из суда, који је желео да остане анониман, и додао да није јасно шта би принудни рад подразумевао.

Добитница Нобелове награде за мир, 76-годишња Су Ћи, која је у притвору откако је војска извела државни удар и збацила њену владу у фебруару прошле године, суочава се са десетак оптужби – од корупције и подстрекавања до одавања службене тајне, које све негира, и по којима је већ осуђена на више од 17 година затвора.

Суђења су се одржавала иза затворених врата у главном граду Нејпјиду.  

Војни режим Мјанмара продужио је 1. августа ванредно стање до следеће године, а држава је и даље разједињена унутрашњим сукобима након прошлогодишњег војног удара. 

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара