Читај ми!

Категорично не за "апсурдно много" података које Маск тражи од Твитера

Након саслушања о захтевима од стране адвоката који заступају и Илона Маска и Твитер, судија Каталин Мекормик рекла је категорично "не" за "апсурдно широк“ захтев Масковог тима о добијању информација о корисницима социјалне платформе. Међутим, Твитер мора да преда неке додатне податке који се односе на то како израчунава статистику дневно активних корисника који се могу уновчити (мДАУ) и процене активности ботова за које Маск тврди да је лажна.

Адвокати Илона Маска су желели "све податке које би Твитер могао да ускладишти за сваки од око 200 милиона налога укључених у број мДАУ сваког дана скоро три године", који покривају трилионе података, написала је Мекормикова у пресуди.

"Тужилац [Твитер] има потешкоћа да квантификује терет одговора на тај захтев јер нико при здравој памети никада није покушао да предузме такав напор. Довољно је рећи да је тужилац показао да је такав захтев претерано оптерећујући", наводи Мекормикова.

Обе стране у спору траже информације које би подржале аргументе о томе да ли би Маск требало да буде у могућности да изађе из споразума о куповини Твитера, пре него што почне суђење заказано за 17. октобар.

Твитер мора да преда 9.000 налога које је прегледао ради ревизије у четвртом тромесечју 2021, пресудила је Мекормикова.

Поред тога, Твитер је дужан да Масковом тиму пружи информације о томе како је тих 9.000 налога одабрано за преглед, а за то ће, тврде, бити потребно око две недеље.

Мораће да предају "мали додатни скуп података из своје базе података за преглед - документа који одражавају дискусију о било којој другој кључној метрици коју су идентификовали, без обзира на то да ли се ти документи посебно односе на мДАУ", написала је Мекормикова.

Мекормокова је делимично пристала на Твитеров захтев за документе које би требало да преда Илон Маск, будући да социјална платформа тражи информације о анализи података коју је Маск обавио пре него што је покушао да изађе из споразума.

"У најмању руку, Твитер мора да уради анализе", навела је Мекормикова.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво