Конгрес укинуо неке санкције Куби

Амерички Конгрес укинуо Куби одређене мере забране које је администрација бившег америчког председника Џорџа Буша увела том карипском острву. Кубанци поздравили одлуку Конгреса.

Кубанци су поздравили одлуку америчког Конгреса о укидање појединих рестрикција које је њиховој земљи увела администрација претходног америчког председника Џорџа Буша.

Амерички Конгрес дозволио је касно синоћ Американцима пореклом са Кубе да једном годишње отпутују на то карипско острво, да шаљу веће износе новца рођацима и олакшао продају пољопривредних производа и лекова, пренео је Ројтерс.

Закон, који је прошлог месеца усвојио Сенат, чека на потпис америчког председника Барака Обаме да би ступио на снагу.

Према новим прописима, Американци кубанског порекла моћи ће да уместо једном у три године на две недеље, рођаке посећују једанпут годишње без ограничења колико ће остати, а укинут је и лимит о слању 100 долара месечно.

Те мере ће добро доћи Кубанцима који имају просечну плату од само 20 долара месечно.

Већина Кубанаца верује да ће Обама окончати ембарго према Куби, иако је током кампање изјављивао да санкције ипак утичу на постизање демократских промена у тој држави.

Кубански председник Раул Кастро је изјавио да је спреман да преговара са новом америчком администрацијом уколико разговори не би били претходно условљени.

Раул и његов претходник, и страрији брат, Фидел Кастро, похвалили су Обамине личне особине, али су истакли да један човек не може сам да промени дугогодишњу америчку политику према Куби.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи