Читај ми!

Двоструко убиство и самоубиство у Вићенци, убијена жена српског порекла

Четрдесетдвогодишњи З.В. убио је бившу супругу Л.М, српског порекла, на улици у Вићенци. Затим је са садашњом девојком побегао аутомобилом, убио и њу и на крају одузео живот и себи.

То је трагични епилог приче која је почела у среду ујутру 8. јуна у Вићенци, када је убијена Л.М, 42-годишња жена српског порекла. Убиство је извршио њен бивши супружник.

Злочин се догодио на улици око 9.30. Убицу у бекству тражила је полиција на контролним пунктовима широм региона, специјалним снагама и употребом хеликоптера.

Форензичари и дежурни тужилац Серена Чимичи дошли су на место убиства.

У поподневним сатима, истражитељи су пронашли његов аутомобил на западном обилазници Вићенце (између два тунела према Падови), у коме су се налазила два тела - убице и његове садашње партнерке са којим је побегао.

На лице места су стигле и полицијске снаге за деактивацију бомби јер су у ауту пронађене експлозивне направе.

Прво убиство се догодио у кварту Гоња у Вићенци, у улици Виголо, након што је четрдесетдвогодишња Л.М. испратила своје двоје деце у школу.

Према првим информацијама, мушкарац је почео да пуца док је жртва још седела у ауту, а затим је пуцао и када је изашла, док је покушавала пешке да побегне. Становници тог краја јасно су чули пуцњаву (око шест пуцња према неким сведоцима).

"Звук пуцњаве био је јак и нисмо одмах схватили шта се догодило", казао је један од сведока за Коријере дел Венето.

Истрага за сада показује да је против бившег партнера Л.М. 2019. године издата наредба о забрани приласка. Беживотно тело убијене жене пронађено је на асфалту у близини њеног аутомобила.

Л.М. живела је у месту Скио у близини Вићенце, рекао је Бенедето Мондело, послодавац жртве. Он је испричао да је око годину дана била партнерка његовог брата, а проблеми са бившим мужем су им били познати и били су врло забринути.

"Оно што не могу да схватим је понашање социјалних радника и судија који су знали за ову ситуацију и нису је спречили", казао је Мондело.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије