Турбуленција могући узрок пада турског авиона

Могући узрок пада авиона "Туркиш ерлајнса" на амстердамском аеродрому Схипол је турбуленција изазвана спуштањем једног већег авиона, два минута пред долазак турског, саопштава Удружење турских пилота.

Турбуленција изазвана спуштањем једног већег авиона баш пред долазак путничког авиона Туркиш ерлајнса на амстердамски аеродром Схипол могла би највероватније бити узрок његовог пада, саопштило је Удружење турских пилота.

Боинг 757 спустио се на исти аеродром само два минута пре авиона турског авиопревозника, навело је на конференцији за новинаре то удружење.

Боинг 757 је изазвао јаку турбуленцију у коју је упао турски путнички авион Боинг 737-800, због чега је нагло изгубио висину.

Удружење турских пилота је, међутим, признало да нема тачну информацију о раздаљини између авиона и да не зна да ли је турски авион био упозорен на ту ситуацију.

"Али, према извештајима које смо видели, изгледа да није било помена о томе", саопштило је удружење које је затражило од холандских ваздухопловних власти да буду неутралне и објаве све информације.

И портпарол "Холандског безбедносног борда" рекао је да је јака турбуленција једна од опција коју разматрају истражитељи. Додао је да још увек није јасно да ли се Боинг 757 стварно спустио баш пред долазак турског авиона.

Портпаролка аеродрома Схипол одбила је да коментарише све спекулације о узроку удеса док траје истрага.

Турски путнички авион Боинг 737-800 срушио се у среду пре подне приликом спуштања на амстердамски аеродром Схипол. Том приликом је погинуло девет, а повређено више од 80 путника. Међу погинулима су била и три пилота авиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво