Читај ми!

Српски кошаркаш за РТС: Напустио сам Харков, крећем се ка румунској граници

Александар Зечевић, српски кошаркаш који се професионално бави тим спортом у Украјини каже за РТС да је још јутрос изашао из Харкова и да се сада осећа безбедно.

Александар Зечевић, који је у Украјини играо за Харковске соколове, каже за РТС да су се сваким даном тензије дизале иако су га људи и управа клуба уверавали да се ништа неће десити.

"Јуче у току дана сам одлучио да напустим Украјину, из амбасаде су ми јавили да би требало да напустим Украјину што пре", додаје Зечевић.

Истиче да је план био да са пријатељима рано ујутру отпутује за Одесу одакле је требало да има лет за Варшаву, па за Београд.

"Пре поласка у Одесу, док сам проверавао статус авионске карте, сам чуо јако бучне звуке који су долазили споља. Одмах сам истрчао на терасу и схватио да је кренуло бомбардовање. Нисам могао да верујем шта се дешава", додаје Зечевић.

Истиче да је настао хаос, да су сви почели да одлазе ка подземној железници у склониште.

"Ми смо одучили ипак да одмах кренемо у Одесу, што је била јако добра одлука с обзиром да је Харков један од највећих градова где су, како чујем, прво напали", наглашава Зечевић.

Наводи да је велика неизвесност, али да је пут проходан. У току пута сам видео много војних возила и тешко наоружаних војника, каже он.

Поред тога, каже да су велике гужве на бензинским пумпама и да на многима и нема више услуга. 

Истиче да се креће ка румунској граници и да је удаљен око 600 километара.

"За сада у контакту сам са амбасадом и мојим родитељима и надам се да ћу безбедно стићи до границе без неких великих проблема", поручује Зечевић.

Средином месеца Зечевић је остао једини инострани кошаркаш у клубу из Харкова, када су тројица Американаца напустила Украјину преко Кијева.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара