Читај ми!

Медведев поручио Европљанима: Ускоро ћете гас плаћати 2.000 евра

Потпредседник Савета безбедности Руске Федерације, бивши председник државе и председник руске владе Дмитриј Медведев поручио је Европљанима да ће ускоро плаћати 2.000 евра за 1.000 кубних метара гаса.

"Немачки канцелар Олаф Шолц издао је наредбу о заустављању процеса цертификације гасовода Северни ток 2. Добро. Добро дошли у врли нови свет где ће Европљани врло брзо плаћати 2.000 евра за 1.000 кубних метара природног гаса", написао је Дмитриј Медведев на Твитеру.

Немачки канцелар Олаф Шолц ставио је раније данас на чекање сертификацију гасовода Северни ток 2, направљеног да допрема руски гас у Немачку, након што је Русија званично признала два отцепљена региона у источној Украјини.

Европска комисија је саопштила да одлука Немачке о заустављању процеса цертификације гасовода неће утицати на снабдевање Европе енергијом, пошто тај гасовод још не ради.

"Северни ток 2 још не функционише, не снабдева Европу енергијом. Он није диференциран извор енергије, тај цевовод је одвојен од постојећег снабдевача... Дакле, нема промене у односу на тренутну ситуацију са снабдевањем", рекао је портпарол Комисије на редовном брифингу за новинаре.

Кијев је поздравио потез Немачке, а украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба оценио је одлуку немачког канцелара Олафа Шолца као морално, политички и практично исправан корак у тренутним околностима.

Највећи енергетски пројекат у Европи, Северни ток 2, смишљен је да удвостручи количину гаса који тече из Русије право у Немачку, чиме би се заобишла традиционална транзитна рута кроз Украјину, на дну Балтичког мора.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво