Читај ми!

Донбас прогласио општу мобилизацију, Путин проверава нуклеарни арсенал

У Доњецку и Луганску се наставља евакуација цивилног становништва у ишчекивању напада украјинских снага. С друге стране, Кијев тврди да не намерава да нападне Донбас. Украјина тврди да се Русија спрема за инвазију што данима најављује и председник САД као и челници НАТО-а.

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је да је уверен да је председник Русије Владимир Путин донео одлуку да нападне Украјину, иако још постоји простора за дипломатију, и да ће се то догодити наредних дана.

"Од овог тренутка сам убеђен да је донео одлуку [да изврши инвазију]. Ми имамо разлога да верујемо у то", додао је Бајден, позивајући се на процене америчке обавештајне службе.

"Имамо разлога да верујемо да руске снаге планирају и намеравају да нападну Украјину следеће недеље, наредних дана", рекао је Бајден и додао да САД верују би Русија циљала главни град Украјине, Кијев.

Бајденова изјава уследила је након телефонског разговора са челницима Канаде, Француске, Немачке, Италије, Пољске, Румуније, Британије, ЕУ и НАТО-а, саопштила је Бела кућа.

С друге стране, руски председник Владимир Путин потписао је декрет којим се позивају руски резервисти на војну обуку у 2022. години.

"Позивамо 2022. године све држављане Руске Федерације који се налазе у резервном саставу да прођу војну обуку у Оружаним снагама Руске Федерације, државним службама безбедности и федералним службама безбедности", наводи се у указу који је потписао Путин.

У Доњецку и Луганску у петак је почела евакуација становништва у Русију а током дана и вечери одјекивале су снажне експлозије. Владимир Путин наложио је пррихват избеглица и организовање помоћи. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво