Читај ми!

Урсула фон дер Лајен, софа-гејт скандал у Бриселу

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен нашла се у незгодној позицији током самита ЕУ-Африка у Бриселу, будући да је министар спољних послова Уганде, генерал Јеје Одонго, само лежерно прошао поред ње, а затим се руковао са председником европског савета Шарлом Мишелом и француским председником Емануелом Мацроном. Сво четворо заједно затим су позирали фотографима.

На самиту у Африци, Одонго је заобишао Фон дер Лајенову пре него што се руковао са Мишелом и француским председником Макроном. Затим је заузео место између фон дер Лајенове и Мишела за групну фотографију.

Читав догађај подсећа на "софа гејт", када је почетком априла 2021. године Урсула фон дер Лајен остала без столице на састанку у Анкари са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом и председником Европског савета Шарлом Мишелом.

Фон дер Лајенова је додала да не може да нађе оправдање због начина на који је третирана током посете Анкари.

"Једино што могу да закључим је да се тако десило јер сам женско. Да ли би се ово десило да сам носила одело и кравату", запитала је она.

Она није јавно окривила Ердогана или Мишела за непријатност, али је рекла да није видела да недостају столице на претходним сличним сусретима.

Председник Европског савет Шарл Мишел је тада рекао да не може да спава због срамоте коју осећа поводом инцидента у Анкари.

Овог пута, грешка је делимично избегнута када је Макрон ушао и показао Одонгу да би можда желео да поздрави председницу Комисије. Одонго је климнуо главом Фон дер Лајеновој, али се са њом није руковао.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи