Одбачена молба "највећег хакера свих времена"

Британски јавни тужиоци неће подићи оптужницу против британског хакера Герија Мекинона, кога САД оптужују за нападе на америчке рачунарске системе, укључујући и оне у власништву Пентагона, америчке војске, морнарице и НАСА.

Британски јавни тужиоци су саопштили да неће подићи оптужницу против британског хакера Герија Мекинона, кога Америка оптужује за највећи хакерски напад икада изведен, чиме је нанет ударац његовој правној борби да избегне екстрадицију.

Британска полиција ухапсила је 2002. године Мекинона (43), након што су га САД оптужиле да је извео нелегални упад у америчке рачунарске системе, укључујући и оне у власништву Пентагона, америчке војске, морнарице и НАСА, чиме је изазвао штету од 550.000 евра.

Пресудом британског суда из 2006. године, наложено је да он буде изручен САД, где му предстоји суђење и уколико се докаже кривица, казна затвора до 70 година.

Након такве судске одлуке, Мекинон је кренуо у правну битку да му се омогући суђење пред домаћим судом, где би, верује се, добио много краћу казну.

"Највећи хакер свих времена", како га је назвала америчка администрација, болује од благог облика аутизма и поручује да је само заљубљеник у компјутере, који је желео да открије да ли ванземаљци заиста постоје.

Иако су британски јавни тужиоци одбацили Мекинонову молбу, његова правна битка се наставља, јер је још у току судска ревизија владине одлуке о његовој екстрадицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво