Читај ми!

Како је нарко-банда искористила орке као изговор за транспорт хашиша у Шпанију

Шпанска полиција разбила је нарко-ланац за који се сумња да је симулирао несреће на отвореном мору, укључујући напад орки, како би се прокријумчарио хашиш из Марока.

Британски Гардијан преноси да је шпанска полиција је у оквиру истраге започете прошле године ухапсила две особе и запленила 172 килограма хашиша и преко 63.000 евра.

У саопштењу полиције се наводи да група наводно укрцавала дрогу на једрилице у Мароку, а у шпанским водама би "лажирала квар или несрећу и тражила помоћ како би се пловило одвукло у луку".

У јуну 2021. године јахта коју је користила нарко-банда пристала је у јужној луци Барбате након што је наводно претрпела напад китова убица док је прелазила Гибралтарски мореуз, додаје се у саопштењу.

Прошле године, шпанске власти су привремено наредиле власницима мањих пловила да се клоне дела јужне обале земље након извештаја о више од 50 сусрета са бучним оркама, укључујући неколико у којима су чамци морали да се одвуку на обалу.

Кад би се докопала шпанске обале, група би пребацила хашиш у складиште у јужној провинцији Кадиз, одакле би се потом испоручивао широм земље.

Близина Шпаније Мароку, великом произвођачу хашиша, учинила ју је најпогоднијом улазном тачком за растурање те дроге широм Европе.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво