Побуна у Бангладешу

Једна особа је погинула а осморо је рањено у побуни граничних снага у Бангладешу против надређених официра и заузеле тржни центар у Даки.

Најмање један човек је погинуо, а осморо рањено у сукобу који је избио када су се специјалне граничне снаге у Бангладешу побуниле против надређених официра и заузеле тржни центар у Даки.

Из комплекса у којем је смештен штаб "Стрелаца Бангладеша" уздиже се густ дим, одјекнуло је више експлозија, а чула се и жестока паљба из аутоматског оружја и артиљерије пошто је војска упала у касарне и опколила тржни центар у покушају да сузбије побуну, известили су медији.

"Дошло је до жестоке размене ватре у комплексу. Чули смо минобацачку паљбу", изјавио је шеф локалне полиције Набоџит Хиса.

Извори из болнице су навели да је убијена најмање једна особа, а рањено осморо њих. Већина жртава били су пролазници које је погодио залутали метак.

Бангладеш, сиромашна земља на југу Азије са 140 милиона становника, претрпео је у новијој историји читав низ државних удара и најновија побуна је изазвала страховања да је можда реч о покушају пуча, али локални медији тврде да су се "Стрелци", наводно, побунили због ниских зарада и лоших услова рада.

Министарство одбране је затражило од "Стрелаца" да положе оружје и врате се у касарне.

"Сместа успоставите ред и окончајте насиље, положите оружје и вратите се у касарне", наведено је у саопштењу Министарства.

"Премијерка Шеик Хасина лично ће саслушати ваше захтеве и испунити их у оноликој мери колико то буде могуће. У супротном, суочићете се с казненим мерама."

Сукоб је избио дан пошто је Хасина посетила штаб "Стрелаца" и позвала их да појачају дисциплину и спремност да и даље чувају границе Бангладеша.

Побуна граничара је најозбиљнији изазов с којим се досад суочила новоизабрана премијерка, која је у децембру преузела власт од прелазне владе коју је подржавала војска и која је две године управљала земљом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи