Пронађене црне кутије етиопског авиона

Амерички војни брод лоцирао је црне кутије из етиопског авиона који се пре два дана срушио у море недалеко од обале медитеранске државе Либан са 90 путника и чланова посаде, изјавио је у Бејруту један безбеносни званичник.

"Амерички број је локализовао црне кутије на 1300 метара испод површине мора и на осам километара западно од бејрутског аеродрома" рекао је за Ројтерс тај званичник.

Боинг 737 компаније Етиопиен ерлајнз се срушио у море неколико минута по полетању са аеродрома у Бејруту и нико од путника није преживео удес.

Захваљујући црним кутијама, у којима су забележени сви параметри лета и снимци разговора пилота и контроле летења, моћи ће да буду утврђене околности под којима се догодила несрећа и, пре свега, због чега је авион променио путању коју је окредила контрола летења.

Пилот етиопског авиона, који се срушио у Средоземно море, није променио правац према инструкцијама које је из контролног торња добио пре прекида веза, саопштио је данас либански министар саобраћаја Гази Ариди.

Прерано је, међутим, закључити да је узрок несреће грешка пилота, рекао је министар Ариди, додајући да је важно да пре доношења било каквих закључака буду утврђене чињенице и објасни шта се догодило, пренео је Ројтерс.

Претпоставља се да је дошло до квара у ваздуху, током олује са грмљавином, пре него што се авион срушио у море.

У потрази за несталим путницима учествују либански и међународни тимови, ратна морнарица Сједињених Америчких Држава, бродови, хеликоптери, авиони и рониоци мировних снага Уједињених нација.

Авион је из Бејрута летео у главни град Етиопије, Адис Абебу, а међу путницима су била 54 Либанаца, 22 Етиопљанина, двоје Британаца и по један држављанин Канаде, Русије, Француске, Ирака и Сирије.

Либански званичници саопштили су да је до сада пронађено 14 тела, међу којима двоје деце.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво