Читај ми!

Путин: Довели су нас у ситуацију да морамо да кажемо: Станите!

Руски председник Владимир Путин поновио је да је Русија дотерана до такве линије да нема куда даље. "Већ сам говорио о 'црвеним линијама' које, сматрамо, не смеју бити пређене. Ствар је у томе да немамо куда", рекао је Путин и говорећи о односима Русије и НАТО-а истакао је да је Русија доведена у такву ситуацију да мора да каже: Станите!

Руски председник је за ТВ Русија 1 указао да Москва жели да јавност Руске Федерације, Украјине, Европе и Сједињених Држава разуме идеју о систему безбедносних гаранција за Русију.

Најновија криза у односима Русије и Запада кулминирала је због ситуације у Украјини. Запад тврди да Русија припрема напад на Украјину, а Москва то одбацује и истиче да би улазак те земље у НАТО угрозио њену безбедност.

Русија је 17. децембра објавила нацрте споразума са САД и НАТО-ом, који укључују неширење Алијансе даље на исток, укључујући и бивше републике СССР-а, као и неразмештање ракета средњег и дугог домета.

Ти документи су достављени САД и НАТО-у.

Запад оптужује Русију да намерава да изврши инвазију на Украјину, а Москва категорички одбацује те тврдње. 

Песков: Путин политички велемајстор, прорачунава све потезе

Руски председник мисли не на један или два корака унапред, када је реч о питањима руске безбедности, већ као прави шахиста прорачунава сваки потез, изјавио је портпарол Kремља Дмитриј Песков.

Оне је за ТВ Русија 1 рекао да Путин калкулише као прави шахиста и да у таквим стварима човек мора да има, вероватно, способности веће чак и од велемајстора, преноси РИА Новости.

Песков је додао да су речи Путина о заштити националне безбедности током недавне годишње конференције за новинаре биле емотивне, јер Запад, како је истакао, последњих деценија систематски обмањује Русију.

"Сваки пут када председник говори о националним интересима земље, о безбедности земље, он је увек емотиван, али његове формулације због тога нису мање исцрпне", рекао је Песков.

Портпарол Кремља је оценио да је проширење НАТО-а на Украјину, Грузију и Молдавију питање живота и смрти Русије.

"Ширење НАТО-а на земље као што је Украјина, сигурно и друге земље на територији Совјетског Савеза... Молдавија, Грузија, то је за нас већ питање живота и смрти", рекао је Песков. 

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи